Nieuwsbrief lectoraat Interactum

PRIKKELS, mei 2006

 

1 mei / 2006

Logo

 

Colofon

 

Website:
www.lectoraat.nl

 

Lectoren
Jos Castelijns:
Bob Koster:
Marjan Vermeulen:

Integrale ontwikkeling van scholen en opleidingen.

Reactie
Wij zijn benieuwd wat u met de informatie uit deze Prikkels gaat of wilt doen. Uw reactie stellen wij zeer op prijs. Stuur uw bericht aan:
lectoraat@domstad.nl

 

Redactie
De redactie bestaat uit:
Jos Castelijns, Albert de Boer en Bob Koster

Secretariaat
Bertina Zinger
lectoraat@domstad.nl
030-2927805
Postbus 2511
3500 GM Utrecht

 

Adreswijziging
Stuur een e-mail naar:
lectoraat@domstad.nl

 

 

Het Interactum Lectoraat Kantelende Kennis, integrale ontwikkeling van scholen en opleidingen, hoopt u middels onderstaande rubrieken te prikkelen en te inspireren!

 
 
 

De spiegel

De spiegel

 

De Spiegel wil prikkelen om over jezelf en je eigen opvattingen na te denken aan de hand van praktijkervaringen uit het lectoraat, metaforen, gedichten enzovoorts.

Van een school kreeg ik de vraag of ik in de kleutergroepen geen plaats wist voor het kiesbord. Omdat ik een optimist ben, ging ik in de betreffende kleutergroep kijken. Er is altijd nog wel een plekje dacht ik zo. En inderdaad het bleek geen enkel probleem om een opstelling van het meubilair te verzinnen, waardoor het kiesbord een prachtige, toegankelijke en prominente plaats in de klas zou krijgen.


De schop

De schop

 

De Schop wil prikkelen om - het liefst vandaag nog - aan de slag te gaan met werkwijzen, instrumenten en ideeën uit het lectoraat.

De functie van een reflectieraampje

Een reflectieraampje kan je helpen je eigen bijdrage aan een gebeurtenis te analyseren. Het bestaat uit 4 delen. Het hielp mij. Dat ging als volgt:

Deel 1: Wat gebeurde er? Gebeurtenis

Ik kreeg van mijn directeur een stukje tekst. Het ging over een verandering, waarover zij mijn mening wilde weten. De tekst was bedoeld voor alle teamleden, zodat wij ons op een vergadering konden voorbereiden.


De fakkel

De fakkel

 

In de Fakkel laat een van de betrokkenen bij het lectoraat zien wat hem/haar inspireert door te vertellen over een eigen ervaring, door te verwijzen naar ervaringen van anderen, door een citaat enzovoorts.

Deze keer gaat de fakkel naar Mariska Jansen, kenniskringlid en werkzaam op de Marnix Academie.


Publicatiedatum: 1 mei / 2006